Πως να επικοινωνήσεις όταν ο ΘΥΜΟΣ ουρλιάζει μέσα στο κεφάλι σου και εμποδίζει να σκεφτείς. Πως να πεις αυτά που σε πνίγουν  χωρίς αυτό να οδηγήσει σε καυγά; ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

Όταν είμαστε αναστατωμένοι συχνά νιώθουμε να πνιγόμαστε. Ένας κόμπος μας πνίγει και δεν θέλουμε να μιλήσουμε, γιατί ξέρουμε ότι θα πούμε λόγια που μετά θα τα μετανιώσουμε.

Έτσι μαζεύεις, μαζεύεις, μαζεύεις μέσα σου, γιατί ότι δεν λύνεται συσσωρεύεται. Όταν λοιπόν αποφασίσεις τελικά να μιλήσεις τότε ξεχύνονται όλα μαζί σαν χείμαρρος, που τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει. 

Ή απλά ανοίγεις την πόρτα και φύγεις.

Γιατί όταν τα αρνητικά συναισθήματα βγουν ανεξέλεγκτα στην επιφάνεια η ικανότητα μας να νιώθουμε εμπιστοσύνη, στοργή, κατανόηση, αποδοχή ευγνωμοσύνη και σεβασμό πάει περίπατο. 

Ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις, η κουβέντα καταλήγει σε καβγά. Και όταν ο καβγάς αρχίσει, άντε να θυμηθείς εσύ να επικοινωνείς με τρόπο λειτουργικό και αποτελεσματικό.

​Βλέπει οι γυναίκες όταν πληγωνόμαστε, αισθανόμαστε το κύμα των αρνητικών συναισθημάτων να ανεβαίνει στο λαιμό μας, να μας πλημυρίζει και πολλές φορές χάνουμε την ικανότητα να μιλήσουμε. Νιώθουμε να πνιγόμαστε και όσο η ώρα περνά τόσο τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Ο «δράκος της οργής» έχει ξυπνήσει και μας βασανίζει αν και για την ώρα είναι βουβός. Αν όμως η «επίθεση» συνεχιστεί και κάποιον τολμήσει να μας προτείνει να είμαστε λογικές και να μην τα παίρνουμε και τόσο βαριά, τότε βρίσκει φωνή και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα μας σαν φωτιά, ακόμα και αν δεν εννοούμε όλα όσα λέμε.

Από την άλλη ένας άντρας όταν νιώθει αναστατωμένος, πληγωμένος, θυμωμένος έχει την τάση να γίνεται επικριτικός. Αισθάνεται το κύμα αρνητικών συναισθημάτων να τον κατακλύζει και του είναι δύσκολο να μιλήσει με τρόπο που να δείχνει στοργή, κατανόηση και σεβασμό, πολλές φορές χωρίς να συνειδητοποιεί ότι η στάση του αυτή πληγώνει γιατί επικεντρώνεται στο δικό του «δίκιο» και μόνο.

Οι στιγμές λοιπόν αυτές πραγματικά δεν είναι κατάλληλες για συζήτηση.

Δυστυχώς ούτε η απόσυρση βοηθά. Αφήνει πληγές που δεν επουλώνονται ποτέ και φυσικά αιμορραγούν με την πρώτη ευκαιρία, κάνοντας την επικοινωνία όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο δύσκολη.

Υπάρχει όμως ένας άλλος δρόμος;

Ναι υπάρχει και μάλιστα είναι πολύ αποτελεσματικός.

Ο Θυμός ο Φόβος, το Άγχος αυτό που ζητούν είναι να εκφραστούν, να ακουστούν για να εκτονωθούν και να επιτρέψουν να γυρίσεις στην αγάπη. 

Όσο παλιομοδίτικο και αν ακούγεται πάρε μολύβι και χαρτί και δώσε τους το χώρο να μιλήσουν να σου πουν ό,τι έχουν να πουν Το να γράψεις όλα αυτά που αισθάνεσαι μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στην επικοινωνία όχι μόνο των ζευγαριών, αλλά και ανάμεσα σε οποιαδήποτε σχέση.

Εκφράζοντας ελεύθερα τα συναισθήματα σου έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις μεγαλύτερη επαφή με τον εαυτό σου και να καταλάβεις τι σου συμβαίνει.

Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να συνειδητοποιήσεις πόσο λίγο αγάπη δείχνεις και με τον τρόπο αυτό να αλλάξεις την συμπεριφορά σου. Γράφοντας τα αρνητικά σου συναισθήματα η ένταση τους μειώνεται αφήνοντας χώρο για θετικά συναισθήματα.

Συχνά αφού γράψεις το γράμμα αγάπης μπορεί να μην νιώθεις καν την ανάγκη να μιλήσεις, αλλά να θελήσεις να δείξεις την αγάπη σου με πράξεις.

Είτε μοιραστείς το γράμμα αυτό με τον άλλον είτε όχι η διαφορά στον τρόπο που θα νιώσεις είναι πολύ σημαντική, όταν όλα όσα σκέφτεσαι έχουν εκφραστεί σε ένα χαρτί.

Η Τεχνική του Γράμματος Αγάπης έχει τρομερή δύναμη και εμείς σε αυτό το Webinar θα μάθουμε τον τρόπο να γράφουμε ακριβώς τι νιώθουμε μέχρι να βρούμε ξανά τον εαυτό μας. Γιατί όλα έχουν έναν τρόπο.


Τιμή σεμιναρίου 25 € 

Το δίωρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020, 18.00-20.00

μέσω ΖΟΟΜ λόγω Convid19 και των περιορισμών που μας επιβάλλει. 

Είναι όμως μια ευκαιρία για εσένα που δεν ζεις στην Αθήνα να είσαι μαζί μας.

Κάνε κράτηση σήμερα κιόλας.