Challenge accepted

Πριν από 30 μέρες δέχτηκα την πρόκληση του 30 Days Blogging Challenge να γράφω δηλαδή ένα άρθρο κάθε μέρα στο blog μου. Μου αρέσει να γράφω τις σκέψεις μου πάνω σε θέματα που αφορούν την δουλειά μου αλλά ποτέ δεν το έκανα συστηματικά. Όμως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Έτσι χωρίς καλά καλά να το σκεφτώ είπα ναι σε αυτή την πρόκληση και δέχτηκα να την ακολουθήσω.

Ξεκίνησα πολύ δυναμικά και αποφασιστικά. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου blogger, είμαι Life coach και η κύρια δουλειά μου είναι οι ομάδες μου και τα προσωπικά μου ραντεβού. Το να γράφω αυτά όμως που σκέφτομαι γύρω από τη δουλειά μου είναι μια επικουρική και αγαπημένη συνήθεια, που δεν την είχα κάνει ποτέ συστηματικά. Ήταν αδύνατον όμως να φανταστώ πόσα πράγματα θα μάθαινα με σε αυτό το ταξίδι που ξεκίνησα λίγο σαν αστείο. 

Τι έμαθα!

​Ένα από τα πράγματα που ήξερα όταν ξεκίνησα την προσπάθεια αυτή, ήταν πόσο δύσκολο θα ήταν να βρίσκω ένα ενδιαφέρον θέμα κάθε μέρα, για να γράψω. Μια καινούργια ιδέα να αναπτύξω. Να κρατήσω το ενδιαφέρον των ανθρώπων που με παρακολουθούσαν. Εκείνο όμως που με εντυπωσίασε ήταν πόσο πιο εύκολο γινόταν κάθε μέρα. «Σήμερα δεν ξέρω τι θα γράψω» έλεγα και μετά βρισκόμουν με ένα κείμενο 700 λέξεων. Όταν άρχιζα, δεν σταματούσα.

Το δεύτερο πράγμα που με εντυπωσίασε, ήταν η συμπαράσταση των ανθρώπων γύρω μου. «Απορώ πως το αποφάσισες;»μου έλεγαν όταν το ξεκίνησα «Χωρίς να το καταλάβω» ήθελα να απαντήσω αλλά το κατάπινα. Το να τα βάζεις με τα όρια σου είναι φοβιστικό. Το να δεχτείς μια πρόκληση είναι σαν να τα βάζεις με τους πιο σκοτεινούς σου δράκους. Όμως έτσι νιώθω εγώ τουλάχιστον, ότι μεγαλώνω και προχωράω και αυτό για μένα είναι βασική ανάγκη.

Στη συνέχεια με ενθουσίασε που ένιωσα ότι πολλοί στάθηκαν δίπλα μου διαβάζοντας, σχολιάζοντας, κοινοποιώντας και αυτό ήταν πολύ ενθαρρυντικό. Η ομάδα στήριξης είναι το παν σε κάθε προσπάθεια.

Έμαθα ακόμα ότι για να πετύχεις κάτι τόσο «έξω» από σένα, θέλει οργάνωση, υπομονή και επιμονή. Εγώ δεν τα πάω μάλλον τόσο καλά με την οργάνωση. Είμαι παρορμητική και αυτό το στοιχείο μου έχει στοιχίσει μέχρι τώρα κάποιες νίκες, όμως από την άλλη είναι μια δύναμη μου γιατί με βοηθάει να ξεπερνάω τον εαυτό μου και να βουτάω στα βαθιά. Υπομονή και επιμονή όμως έχω αρκετή.

Τέλος, έμαθα ότι σημασία δεν έχει η τελειότητα, όσο προχωράς τόσο καλύτερη γίνεσαι. Ένα κόμμα εδώ ή ένα θαυμαστικό εκεί, δεν κάνουν την διαφορά. Σημασία έχει να μιλάς από την καρδιά σου, να είσαι ο εαυτός σου και να ολοκληρώνεις την σκέψη σου. Σημασία έχει να μιλάς για πράγματα που σε αγγίζουν και αφορούν και άλλους. Σημασία έχει να κλείνεις το κείμενο με χαμόγελο και ικανοποίηση.

Τα κατάφερα;

​Εξαρτάται πως το βλέπεις. Αν μετράς με το αν έγραψα τα 30 άρθρα σε ένα μήνα, τότε σίγουρα θα πεις ότι δεν τα κατάφερα. Όμως τότε δεν θα έχεις δει τι κατάφερα. Έγραψα 20 ολόκληρα άρθρα. Ένα προσωπικό ρεκόρ!!!!! Εκεί που πριν έγραφα ένα ή δύο άρθρα το μήνα, το να γράψω μαζεμένα τόσα άρθρα, είναι ένα κατόρθωμα. Ναι!!!

Κατάφερα να μαζέψω πολλές σκέψεις μου μαζί και τα άρθρα μου να δείχνουν ένα κομμάτι από τη δουλειά μου. Κατάφερα να μιλήσω για μερικά από εκείνα που εγώ πιστεύω ότι είναι σημαντικά στην αυτοεξέλιξη. Ένα υπέροχο ταξίδι αυτογνωσίας. 20 άρθρα μαζεμένα:

  1. 30 day Blogging Challenge Accepted
  2. Μικρά βήματα που σε πάνε μακριά
  3. Και όμως τα κατάφερα!
  4. Βοήθεια; Άστο καλύτερα
  5. Τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο τα κακά πάνε παντού!
  6. Η ημέρα της γυναίκας
  7. Tinogana – It is achievable!
  8. «After all, tomorrow is another day!»
  9. Μεγάλα όνειρα; Μην αναβάλλεις.
  10. Δεν ξέρω τι θέλω!
  11. Πρόβλημα! Υπάρχει Λύση!
  12. Φλερτ και φεμινισμός.
  13. Το Πως και το Γιατί! Μέρος Ι
  14. Το Πως και το Γιατί! Μέρος ΙΙ
  15. Μήπως Παίρνεις τον Εαυτό σου Πολύ Σοβαρά;
  16. Ποια θα ήθελες να είσαι;
  17. Η ευτυχία του να είσαι δυστυχής!
  18. Άκου, βλέπε, μίλα!
  19. Βάλε στη ζωή σου το παιχνίδι και την ξεκούραση!
  20. Άκου, βλέπε, γράφε!

Ένας μικρός άθλος!

Η συνέχεια

Ευγνώμων λοιπόν για την πρόκληση της Αρετής και πολύ πιο πλούσια σε εμπειρία και γνώσεις, σίγουρα θα συνεχίσω να παίρνω μέρος σε προκλήσεις που με βοηθούν να βγω από το κύκλο της ασφάλειας μου.

Όμως το ταξίδι αυτό δεν σταματά εδώ. Το blog αυτό θα μείνει ζωντανό! Ήταν να μην αρχίσω. Θα συνεχίζω να γράφω τακτικά, τουλάχιστον 1 με 2 άρθρα την εβδομάδα, με λίγο περισσότερο πρόγραμμα. Συνεχίζω να χρειάζομαι την βοήθεια σας για να έχω θέματα γιαυτό μην ξεχνάτε να μου γράφετε ότι σας ανησυχεί ή σας απασχολεί και εγώ εδώ θα λέω την άποψη μου.

Αλήθεια εσύ πότε ήταν τελευταία φορά που ξεπέρασες τα όρια σου, αυτό θα με ενδιέφερε πολύ να το μάθω. Το έχεις δοκιμάσει ποτέ; Πότε έχεις αναλάβει κάτι μεγαλύτερο από σένα και πως το αντιμετώπισες; Γράψε μου για την εμπειρία σου είτε τα κατάφερες είτε όχι! Άλλωστε από τα λάθη μας μαθαίνουμε περισσότερα από τις νίκες μας. Περιμένω!!