Τελικά εγώ φταίω για όλα;

«Θέλω», είπε ένας φίλος και συνάδελφος, «να μάθω τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που θέλουν, και όχι αυτό που κάνουν καλά, αλλά θέλω να αφαιρέσω την ευθύνη, γιατί η ευθύνη φοβίζει». Και με έβαλε στα αίματα και η σκέψη αυτή μου καρφώθηκε στο μυαλό μου και δεν με αφήνει σε ησυχία.

Σκέφτηκα, τι ωραία που θα ήταν να κάνω ό,τι θέλω χωρίς καμία ευθύνη και αυτό να σημαίνει ότι και εσύ θα κάνεις ό,τι θέλεις και δεν θα έχεις καμία ευθύνη, και άρα όλοι θα κάνουμε ό,τι θέλουμε και δεν θα έχουμε καμία ευθύνη. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ζήτω!!!!! Έλα όμως που το στομάχι μου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά και εγώ το ακούω το στομάχι μου.

Σκέφτηκα λοιπόν πριν πανηγυρίσω να κοιτάξω τι σημαίνει «έχω ευθύνη» και πως γίνεται και τελικά φοβόμαστε τόσο μια λέξη που και το «ευ» της έχει και ωραία ακούγεται; Άνοιξα λοιπόν το λεξικό και ψάχνοντας βρήκα ότι ευθύνη σημαίνει λογοδοσία, υπαιτιότητα, ενοχή, φταίξιμο ... όπα, όπα τώρα το στομάχι μου έγινε κόμπος, πόσες δύσκολες λέξεις κρύβονται πίσω από την λέξη ευθύνη, όμως δεν σταμάτησα και αυτό με οδήγησε τελικά στη λέξη αρμοδιότητα. Ουπς, άρα έχω την ευθύνη σημαίνει ότι εγώ είμαι εκείνος που έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει; Και άμα είμαι ο αρμόδιος, τότε έχω το δικαίωμα να επιλέξω τι θέλω και ανάλογα να πράξω; Αυτό δίνει άλλο φως στην όλη κατάσταση ή όχι;

Αν πάλι δεν έχω την «ευθύνη/αρμοδιότητα», τότε τι έχω;

Και έτσι έψαξα τα αντίθετα της ευθύνης και εκεί βρήκα τις λέξεις αδιαφορία, αβλεψία, απρονοησία και ανευθυνότητα. Πολλές λέξεις από «άλφα» σκέφτηκα και δεν μου άρεσε καθόλου, καθώς δεν είμαι και καθόλου σίγουρη ότι άμα έχω αδιαφορία, αβλεψία και απρονοησία θα πάρω τελικά αυτό που θέλω.

Το περίεργο όμως ήταν ότι όσο και αν έψαξα δεν βρήκα με κανέναν τρόπο το αντίθετο της ευθύνης να είναι η ελευθερία.

Καλή μέρα να φτιάξουμε!

Επικοινωνία

  • Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα

  • Τ. 2109577132

  • Κ. 6947265030

  • Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2024

NEW PATH ΑΜΚΕ ΑΦΜ 997002041