Το Πως και το Γιατί! Μέρος Ι

when-and-why

ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ!

Σίγουρα την έχεις ακούσει την φράση αυτή.

Πολύ συχνά οι άνθρωποι κολλάμε στο Γιατί.

«Γιατί να μου συμβεί εμένα αυτό;» «Γιατί να γίνουν τα πράγματα έτσι;» «Γιατί; Και πάλι Γιατί;»

Και άμα το μυαλό κολλήσει στο Γιατί δεν ξεκολλά εύκολα.

Μπορείς να χάσεις την ζωή σου ολόκληρη, κολλημένος σε ένα γιατί που έγινε πριν από πολλά χρόνια ή για κάτι που ήταν αναπόφευκτο και έξω από την δύναμη σου.

Ναι, για σένα μιλάω που συνεχώς ψάχνεις να βρεις ένα γιατί σε ό,τι σου συμβαίνει . Δεν είσαι ο μόνος και θα σου πω ότι σε καταλαβαίνω. Οι περισσότεροι από εμάς, κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε κολλήσει σε αυτή τη μικρή λέξη, τη γεμάτη παράπονο «Γιατί;». Υπάρχουν στιγμές που μοιάζει πολύ σημαντικό να βρεις την εξήγηση σε κάτι που σου συμβαίνει, ακόμα και όταν δεν είναι δυνατόν να δοθεί μια λογική εξήγηση και ένα παράπονο ανεβαίνει στα χείλη σου «Μα γιατί;»

Όμως ειλικρινά σκέψου τι σημασία θα είχε αν μάθαινες πραγματικά γιατί σου συνέβη αυτό που σου συνέβη. Αν γύριζες σε εκείνη την εποχή που ήσουν μικρό παιδί και ρωτούσες τη μητέρα σου «γιατί μου μίλησες έτσι;» Και ας πούμε ότι σε αυτή την υποθετική συζήτηση, εκείνη σου εξηγεί τι εννοούσε και γιατί σου είπε ότι σου είπε, πόσο πολύ θα άλλαζε η σημερινή σου κατάσταση. Πόσο θα άλλαζαν τα χρόνια που πέρασες κολλημένος στην ερώτηση του «Γιατί;».

Καλά θα μου πεις, τι να κάνω; να το ξεχάσω; να το προσπεράσω; και θα έχεις δίκιο. Το ξέρω ότι δεν γίνεται εύκολα. Θέλει κόπο και δουλειά για να αλλάξεις την στόχευση της σκέψης σου, για να στρέψεις αλλού το μυαλό σου.

Όμως όσο πολεμάς την πραγματικότητα -και πραγματικότητα είναι αυτό που έχει συμβεί- αυτός που θα βγει κερδισμένος σίγουρα δεν θα είσαι εσύ.

Αντίθετα, αν επικεντρωθείς στο πως αυτή η πράξη σε επηρέασε, σε άλλαξε, τι έχεις εσύ κερδίσει μέσα από αυτό, πως σε σμίλεψε, τι δώρα σου έδωσε τότε τα πράγματα γίνονται διαφορετικά. Ναι, μην με κοιτάς περίεργα! Τα μεγαλύτερα δώρα μας τα δίνουν οι πόνοι στη ζωή μας και όχι οι επιτυχίες. Αν, λέω λοιπόν, εσύ επικεντρωθείς στο πως αυτό σου άλλαξε την ζωή, μπορεί να εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.

Θα μου πεις και ΠΩΣ γίνεται αυτό;

Ο Anthony Robbins λέει ότι για κάθε γεγονός που συμβαίνει στη ζωή μας υπάρχουν 3 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις:

  • Τι είναι αυτό που συμβαίνει;
  • Τι σημαίνει αυτό για μένα;
  • Και τι σκοπεύω να κάνω εγώ για αυτό;


Τρεις ερωτήσεις που μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη τη ζωή σου, γιατί με τον τρόπο αυτό παίρνεις εσύ την ευθύνη του πως θα επηρεάσει τη ζωή σου, αυτό που συμβαίνει.

Να θυμάσαι ότι παρελθόν είναι κάθε στιγμή που περνάει. Ακόμα και κάτι που συνέβη εχτές είναι παρελθόν και αν δεν θες να είσαι κολλημένος στο χτες, η μόνη ερώτηση που αξίζει να κάνεις είναι πως θα αντιμετωπίσω αυτό που συνέβη; Πως θα αλλάξω την στιγμή και θα την κάνω καλύτερη; Τι μπορώ να μάθω;

Αν το άρθρο αυτό σου άρεσε θα ήθελα να το ξέρω, γράψε μου από κάτω στα σχόλια αν υπάρχει ένα γεγονός στη ζωή που έχεις κολλήσει στο γιατί και αν δοκίμασες να άλλαξες την ερώτηση στο πως, μοιράσου μαζί μας τι έγινε αν το θέλεις. Αν πάλι νομίζεις ότι μπορώ να βοηθήσω κάπου μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου, θα χαρώ να βοηθήσω. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Το Πως και το Γιατί! Μέρος ΙΙ
Φλερτ και φεμινισμός.

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Επικοινωνία

  • Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα

  • Τ. 2109577132

  • Κ. 6947265030

  • Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2024

NEW PATH ΑΜΚΕ ΑΦΜ 997002041