Μικρά βήματα που σε πάνε μακριά

skala

Αν σε πιάνει πανικός και κρίση άγχους κάθε φορά που θέλεις να κάνεις κάτι «μεγάλο» στη ζωή σου, τότε σίγουρα αυτές οι γραμμές είναι γραμμένες για σένα. Θα μου πεις τι είναι μεγάλο; Ωραία, ας το πιάσουμε ανάποδα, κάθε τι που σε αγχώνει είναι μεγάλο, από το να αλλάξεις αυτοκίνητο, να χωρίσεις ή να αρχίσεις μια δική σου επιχείρηση μέχρι να πάρεις ένα επαγγελματικό τηλέφωνο, να μαζέψεις το σπίτι σου ή να ξεκαθαρίσεις τα ρούχα σου.

Θα μου πεις, τα βάζεις στην ίδια μοίρα. Όχι, βέβαια!

Μερικές φορές όμως, το να σηκώσεις ένα τηλέφωνο μπορεί να σου προκαλέσει τόσο άγχος όσο και το να αποφασίσεις να ζητήσεις αύξηση και κυρίως να  το αναβάλεις μέχρι να γίνει αδύνατον. Γιατί τίποτα δεν γίνεται, αν δεν μπεις να το κάνεις και η τεχνική να ξεπεράσεις το άγχος σου είναι η ίδια.

Μια λοιπόν που και εμένα το ίδιο μου συμβαίνει, θα μοιραστώ μαζί σου τα 5 μικρά βήματα που συνήθως με ξεμπλοκάρουν και με κάνουν να κινηθώ.

Έτοιμη λοιπόν ξεκινάμε.

#1 βήμα: Βαθιά αναπνοή και αντιμετώπισε τον «δράκο». Μια μικρή συζήτηση με τον εαυτό σου. Τι είναι αυτό που πραγματικά σε αγχώνει; Όλοι νιώθουμε καλύτερα όταν κάποιος μας ακούει προσεκτικά και αυτό ισχύει και για τον εαυτό σου. Άκουσε τον λοιπόν με προσοχή και κατανόηση. Δώσε του χώρο και χρόνο να «γκρινιάξει», αλλά φρόντισε και να τον ενθαρρύνεις. Συμπεριφέρσου σαν να μιλάς στην καλύτερη σου φίλη.

#2 βήμα: Ας βρούμε το ΓΙΑΤΙ. Γιατί θέλεις αυτό που θέλεις. Τι θα σου προσφέρει; Είναι κάτι που θες εσύ ή είναι ένα ΠΡΕΠΕΙ των άλλων; Η σκέψη αυτή είναι απαραίτητη πριν την πράξη και είναι και πολύ σημαντική. Γι΄ αυτό σκέψου τι θα συμβεί αν το κάνεις και τι αν δεν το κάνεις;

#3 βήμα: Πάρε χαρτί και μολύβι. Γράψε ξεκάθαρα τι πρέπει να γίνει. Ό,τι ακουμπά στο χαρτί, φεύγει από το κεφάλι σου. Ξεκίνα χωρίς πολύ σκέψη. Τι είναι εκείνο που θα σου δώσει την ασφάλεια να το κάνεις με την μεγαλύτερη επιτυχία. Γράφε ακόμα και τα πιο ασήμαντα σημείωσε τι θα πρέπει να πεις στο τηλέφωνο, τι να μην ξεχάσεις να ρωτήσεις. Με λεπτομέρεια όλα τα βήματα και μετά βάλτα στη σειρά και αρίθμησε τα.

**Και ένα μικρό tip, αν είσαι σαν και εμένα, απόφυγε να σκεφτείς να το φορτώσεις σε κάποιον άλλο. Μπορεί να ανακουφιστείς προσωρινά στο βάθος όμως θα πληγώσεις την αυτοεκτίμηση σου.

#4 βήμα Κάνε την πρώτη κίνηση ΤΩΡΑ. Αν σκεφτείς να το αναβάλεις, γύρνα πάλι στο #1 βήμα. Η καλύτερη ώρα για να ξεκινήσεις είναι τώρα, κάνε το πρώτο βήμα, όποιο και αν είναι αυτό.

#5 βήμα. Πανηγύρισε. Επέτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει ικανοποίηση που το κατάφερε. Σταμάτα να κοιτάς όλη τη σκάλα και τι άλλο πρέπει να γίνει. Πανηγύρισε το σκαλί που ανέβηκες. Εκπαίδευσε τον εαυτό σου στην υπομονή και την επιμονή με το να του επιτρέπεις να νιώθει υπερήφανος για κάθε μικρό βήμα που κάνει.

Για να περπατήσεις έναν δρόμο πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα, αλλά κανείς δεν ξεκινά αν δεν έχει φτιάξει ένα χάρτη πρώτα. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Και όμως τα κατάφερα!
30 day Blogging Challenge Accepted

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επικοινωνία

  • Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα

  • Τ. 2109577132

  • Κ. 6947265030

  • Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2024

NEW PATH ΑΜΚΕ ΑΦΜ 997002041