Μεγάλα όνειρα; Μην αναβάλλεις.

have a dream

Εχτές βρέθηκα με δυο φίλες για καφέ και κουβέντα και όπως συμβαίνει συχνά όταν γυναίκες έξυπνες, με χιούμορ και όνειρα συναντιόνται, η κουβέντα παίρνει φωτιά.

Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει και εσείς ή είναι μόνο δική μου παρατήρηση, οι γυναίκες σήμερα στην ηλικία μου δεν μιλάμε για ταξίδια, παιδιά, εγγόνια, απόσυρση, μιλάμε για σχέδια, για όνειρα, για μεγάλα project. 

Εμείς, τρεις γυναίκες με διαφορετικό παρελθόν, αλλά σχετικά κοινή πορεία, χωρισμένες με παιδιά που τα μεγαλώσαμε σχεδόν μόνες μας, περάσαμε το απόγευμα μιλώντας για δουλειές και σχέδια για καινούργια πράγματα. Έμεινα αρκετή ώρα να ακούω τις δυο φίλες μου να μιλούν, σκεπτόμενη πόσο εύκολη είναι άραγε αυτή η καινούργια πραγματικότητα;

Εκείνες, συζητούσαν ζωηρά, λες και ήταν 20 χρονών, πραγματικά τις χαιρόμουν. Η αλήθεια όμως είναι, ότι όλο αυτό μερικές φορές είναι overwhelming. Παρόλο που ξέρω ότι καμιά μας δεν θα ήθελε να εγκαταλείψει ούτε εκατοστό από το όνειρο της, απλά για να νιώσει καλύτερα, συχνά μοιραζόμαστε την ανησυχία ότι αναβάλουμε να κάνουμε όλα αυτά που θα μας κάνουν να πραγματοποιήσουμε το όνειρο μας γρηγορότερα και βέβαια αυτό επιδρά αρνητικά στην αυτοεκτίμηση μας.

Αν πιστεύετε ότι μιλώ μόνο για τις δύο φίλες που είμαστε εχτές μαζί, είστε γελασμένοι. Μιλώ για τις περισσότερες γυναίκες που έχω γνωρίσει και είναι πολλές και θα ήθελαν στην ηλικία των 45, των 50, των 55 να κάνουν μια καινούργια αρχή και δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν.

Σήμερα ως συνήθως κατά τύχη έπεσα επάνω σε ένα βίντεο για την αναβλητικότητα. Μιλούσε ένας γνωστός coach ο Brendon και εξηγούσε γιατί αναβάλουμε και πώς να το ξεπεράσουμε. Είναι συνήθως πολύ δοτικός στα βίντεο του και τον παρακολουθώ συχνά.

Έλεγε λοιπόν ότι αναβάλουμε και καθυστερούμε όταν δεν βλέπουμε την «ολοκλήρωση». Ουάου!! Πόσο δίκιο είχε. Έφερνε το παράδειγμα ενός παζλ, που στην αρχή είναι λίγο βαρετό και όλα πάνε πολύ σιγά, αλλά από τη στιγμή που θα αρχίσεις να βλέπεις την ολοκληρωμένη εικόνα, τότε σχεδόν δεν ξεκολλάς, μέχρι να το τελειώσεις. Είπε ότι αν δεν φανταστείς την ολοκλήρωση του ονείρου σου, δεν νιώθεις τον απαραίτητο ενθουσιασμό για να το κάνεις πραγματικότητα. Το πιο δύσκολο δηλαδή κομμάτι είναι όταν έχεις μια ιδέα και θες να την βάλεις σε τάξη για να αρχίσεις να δουλεύεις. Τότε είναι πιο εύκολο να τα παρατήσεις να δεις μια ταινία, να βοηθήσεις μια φίλη, να καθαρίσεις το σπίτι, να πας για καφέ παρά να κάτσεις και να κάνεις δουλειά που δεν ξέρεις που ακριβώς θα σε βγάλει.

Πρώτη λοιπόν συμβουλή του Brendon, που σαν άντρας το έχει και πιο εύκολο, γράψε λέει ένα project plan. Σχεδίασε τι είναι να γίνει την επόμενη βδομάδα. Όχι μια καινούργια to do list, επιμένει ένα project plan, τι δηλαδή στόχο έχεις για την επόμενη βδομάδα.

Μετά, λέει, Οραματίσου! Κάτσε και δες τον εαυτό σου να κάνει όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για να γίνει το σχέδιο σου πραγματικότητα, από την αρχή της ημέρας μέχρι να πας για ύπνο. Κάθε βράδυ. Α, και αν πεις «έλα τώρα, αυτά τα ξέρουμε, σιγά δεν δουλεύουν» και τέτοια, η ερώτηση είναι, «τα κάνεις;»«και τα κάνεις κάθε μέρα» και εγώ θα είμαι ειλικρινής δεν τα κάνω ή δεν τα κάνω πάντα.

Τέλος, το πιο σημαντικό είναι, όπως λέει, Μιλά γι' αυτά με άλλους, μην τα κρατάς μέσα σου. Θα μου πεις, «Μα θα γελάσουν με αυτό που ονειρεύομαι! Ντρέπομαι, και αν μετά δεν γίνουν, θα γίνω ρεζίλι». Ναι, αυτό λέει και ο Brendon και γι' αυτό ακριβώς ζητά να συζητάς τι θέλεις να κάνεις. Για να τα ακούς, να εκτίθεσαι. Και επισημαίνει ότι αν αυτά που λες δεν πείθουν κανέναν, ούτε καν εσένα όταν τα ακούς, τότε ίσως να είναι καλύτερα που παρακολουθείς το Netflix ή πας για καφέ αλλιώς κάτσε και κάνε το project plan.

Και επειδή εγώ έχω ένα μεγάλο όραμα να κάνω τη δουλειά μου γνωστή και να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να ακολουθήσουν το δρόμο της καρδιάς τους, από σήμερα θα ακολουθήσω το δρόμο αυτό και όποιος θέλει ακολουθεί.

Αν αυτό το άρθρο σε βοήθησε θα χαρώ να το μάθω στα σχόλια, επίσης αν εσύ έχεις ένα μεγάλο όνειρο και νιώθεις ότι το αναβάλλεις και θέλεις βοήθεια, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου. Θα χαρώ να γνωριστούμε και να μου επιτρέψεις να κάνω το όραμα μου πραγματικότητα και να σε βοηθήσω να το πραγματοποιήσεις. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Δεν ξέρω τι θέλω!
«After all, tomorrow is another day!»

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Επικοινωνία

  • Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα

  • Τ. 2109577132

  • Κ. 6947265030

  • Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2024

NEW PATH ΑΜΚΕ ΑΦΜ 997002041