Δεν ξέρω τι θέλω!

261502_3452519050076_1231699989_n

«Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις;»

Φαινομενικά είναι μια απλή ερώτηση που κανείς θα μπορούσε να την απαντήσει άμεσα. Σπάνια όμως συμβαίνει αυτό, συνήθως ως απάντηση παίρνω την ερώτηση «Τι εννοείς;»

Είναι απλό «Τι θέλεις;»«Πως ονειρεύεσαι να ζεις;»«Τι είναι αυτό που πραγματικά θα σε έκανε ευτυχισμένη;»

Δύσκολο ε; Ναι, είναι δύσκολο και το ξέρω. Οι περισσότεροι από εμάς δεν πιστεύουμε καν ότι έχουμε το δικαίωμα να ονειρευτούμε και να αποκτήσουμε αυτό που ονειρευόμαστε. Βλέπεις από παιδιά, τότε που τα θέλω μας ήταν στην άκρη της γλώσσας μας, τα λέγαμε, τα ζωγραφίζαμε, τα τραγουδούσαμε, κάποιος μας είπε να προσγειωθούμε, μας είπε ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, ότι έτσι είναι η ζωή, ότι μπορείς να ονειρεύεσαι μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι σου.

Και το έκανε με καλό σκοπό, για το καλό μας! Για να μας προστατεύσει, μην πληγωθούμε, για να μην ζητάμε τα άπιαστα. Γιατί έτσι ήξερε, έτσι πίστευε, έτσι ζούσε. Όμως τώρα αυτό μας δυσκολεύει.

Είναι συχνά η αιτία που η ζωή μας είναι μουντή και γκρίζα.

Στα σεμινάρια μου ζητάω να γράψουν το όνειρο τους και το ζητάω γραπτώς γιατί αν ρωτήσω προφορικά η απάντηση είναι συνήθως «Δεν ξέρω τι θέλω! Δεν το έχω σκεφτεί! Ξέρω όμως τι δεν θέλω.»

Και ξεκινούν: «Δεν θέλω να χρωστάω!» «Δεν θέλω να είμαι παχιά» «Δεν θέλω να είμαι δυστυχισμένη»

Δεν θέλω .. Δεν θέλω ..

Και αν είναι κάποιος είναι και περισσότερο ψαγμένος το λέει «θετικά», για να είναι και Political correct, «Θέλω να χάσω 10-20 κιλά.», «Θέλω να πληρώσω τα χρέη μου!», «Θέλω να είμαι ευτυχισμένη!»

Και θα μου πεις που είναι το λάθος, δεν σε καταλαβαίνω. Και δεν θα κάνω εδώ την συζήτηση για το λάθος, γιατί δεν υπάρχει λάθος, θα πω μόνο ότι υπάρχει παρανόηση. Εξήγησε μου τη διαφορά ανάμεσα στο «Φτου, πάλι Δευτέρα!» και του «Ζήτω! Επιτέλους Παρασκευή»; Πίστεψε με καμία. Σε κάθε περίπτωση την έχασες την εβδομάδα. Έχασες τη χαρά της κάθε στιγμής, της κάθε μέρας. Γιατί ακόμα και θετικά διατυπωμένες οι προτάσεις αυτές είναι εστιασμένες στην έλλειψη.

Παίζεις με τις λέξεις θα μου πεις. Όχι παίζω με την ουσία. «Πως να το κάνω διαφορετικά;» αναρωτιέσαι; Θα σου πω.

Πρώτον να σταματήσεις για ένα λεπτό και να πάρεις μια βαθιά αναπνοή. Να έρθεις σε επαφή με το σώμα σου, με το στομάχι σου, με την καρδιά σου. Να επιτρέψεις στον εαυτό σου να νιώσει. Να αποδεχτείς τα συναισθήματα σου, που το σώμα σου τα έχει αποθηκεύσει. Να βρεις το θυμό σου, τη λύπη σου, τη χαρά σου στο σώμα σου. Μη με κοιτάς με απορία, κάνε ησυχία, σταμάτα τα παράπονα και δώσε το περιθώριο στο σώμα σου να σου πει. Αν έχεις παιδιά ρώτα τα και άκουσε τα, αυτά το έχουν εύκολο και θα σου μάθουν τον τρόπο.

Μετά δώσε χώρο στο συναίσθημα σου. Σκέψου αυτό που δεν θες ή που ευγενικά λες ότι θες και άσε το συναίσθημα σου να σε οδηγήσει να βρεις τι κρύβεται από κάτω.

«Θέλω να χάσω 10 κιλά για να … (συμπλήρωσε την πρόταση)»

Πριν διαγράψεις αυτό που σου λέω δώσε του μια ευκαιρία, μπορεί να εκπλαγείς. Κάνε ένα διαφορετικό διάλογο με τον εαυτό σου, ρώτα τον τι χρειάζεται πραγματικά. Υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μας πολύ σοφό που θα σου απαντήσει.

Τέλος βρες τον τρόπο να ονομάσεις αυτό που χρειάζεται, αυτό που ονειρεύεται, να το κάνεις στόχο. Όσο απίστευτο και να ακούγεται σπάνια ονειρεύεσαι κάτι που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις. Επίσης, όταν επικεντρωθείς σε κάτι όλα τα πράγματα που «προσέχεις» έχουν να κάνουν με τον σκοπό σου.

Δεν θα σου μιλήσω για τον νόμο της έλξης και για το σύμπαν που συνωμοτεί για να πάρεις αυτό που θέλεις. Όχι γιατί δεν το πιστεύω, αλλά γιατί δεν ξέρω αν είσαι έτοιμη γι' αυτό. Θα σου μιλήσω για τη στόχευση που φέρνει αποτελέσματα. Βάλε ένα στόχο, ανάλαβε την ευθύνη του και κάνε τον πραγματικότητα.

Η ζωή είναι απλή και υπέροχη το πώς θα την ζήσουμε είναι δική μας απόφαση.

Αν αυτό το άρθρο σε βοήθησε θα χαρώ να το μάθω στα σχόλια, επίσης αν εσύ νιώθεις ότι δεν ξέρεις τι θέλεις, αλλά ξέρεις ότι δεν θέλεις αυτό που ζεις, επικοινώνησε μαζί μου. Θα χαρώ να γνωριστούμε και να δουλέψουμε παρέα για να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Πρόβλημα! Υπάρχει Λύση!
Μεγάλα όνειρα; Μην αναβάλλεις.

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Επικοινωνία

  • Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα

  • Τ. 2109577132

  • Κ. 6947265030

  • Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2024

NEW PATH ΑΜΚΕ ΑΦΜ 997002041