Tinogana – It is achievable!

Tinogara-it-is-achivable

Πάει πέρασε και η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και η ζωή ξαναγύρισε στον κανονικό της ρυθμό.

Νιώθεις μια απογοήτευση και ένα κενό; Αναρωτιέσαι τι αξία έχουν άραγε όλα αυτά και γιατί να γίνονται; Εσύ και σήμερα θα κάνεις ότι και εχτές και την προηγούμενη, πως επηρεάζει αυτό τη ζωή σου; Τι άλλαξε;

Όλα αυτά τα χρόνια μου αρέσει να βρίσκω ιστορίες γυναικών που η προσωπική τους ζωή να επιβεβαιώνει αυτό που εγώ πιστεύω και διδάσκω. Ότι η ζωή είναι στο χέρι σου και αξίζει να πολεμήσεις για τα όνειρά σου.

Την Dr. Tererai Trent δεν την είχα ξανασυναντήσει. Είναι μια γυναίκα από τη Ζιμπάμπουε (πρώην Ροδεσία) που κατάφερε να σπουδάσει και να γυρίσει στην πατρίδα της να βοηθήσει και άλλες γυναίκες να σπουδάσουν.

Αυτό που με καθήλωσε ήταν η αρχή της ιστορίας της. Έλεγε ότι προέρχεται από μια μακριά αλυσίδα γυναικών που η μάνα παρέδιδε την σκυτάλη της φτώχειας, της αμορφωσιάς και του γάμου σε πολύ μικρή ηλικία στην κόρη . Διηγείτο επίσης μια παράδοση που έχουν στο χωριό της όταν γεννιέται ένα μωρό να θάβουν τον κομμένο ομφάλιο λώρο στο έδαφος τυλιγμένο σε ένα κομμάτι ύφασμα από ένα παλιό φόρεμα της μητέρας, προκειμένου το παιδί αυτό να έχει πάντα σύνδεση με τις ρίζες του.

Η ιστορία της αρχίζει όταν η Ροδεσία απελευθερώνεται και Αμερικάνοι και Αυστραλοί έρχονται στη χώρα και μιλούν για ανάπτυξη. Η Tererai ήταν τότε 20 περίπου χρονών παντρεμένη με 4 παιδιά Σε μια συγκέντρωση στο χωριό της με την ενθάρρυνση μιας Αμερικανίδας είπε δυνατά το «τρελό» της όνειρό να πάει στην Αμερική, να σπουδάσει , να πάρει μάστερ και PhD. Κάτι που έμοιαζε τόσο εξωπραγματικό όσο και το να πάει στο φεγγάρι, καθώς δεν είχε καν απολυτήριο γυμνασίου. Όμως η γυναίκα εκείνη είπε στην Tererai, «Tinogana» που σημαίνει στην γλώσσα της It is achievable – δηλαδή γίνεται.

Τότε εκείνη πήγε στην μητέρα της και εκείνη της είπε να γράψει τους στόχους της και να τους θάψει στο έδαφος, όπως τον ομφάλιο λώρο, για να είναι για πάντα συνδεδεμένη μαζί τους και να μην τους εγκαταλείψει. Της πρότεινε μάλιστα να προσθέσει και έναν ακόμα που να αφορά την κοινότητα για να τους κάνει ακόμα πιο δυνατούς και πράγματι έτσι έκανε.

Χρειάστηκαν 8 χρόνια για να πάρει το απολυτήριο του γυμνασίου και 20 συνολικά για να εκπληρώσει τους στόχους των σπουδών της. Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος και συχνά τα εμπόδια φαίνονταν αξεπέραστα, όμως ο λώρος που την έδενε με τα όνειρα της ήταν γερός και της έδινε δύναμη.

Σήμερα με την βοήθεια της Oprah και άλλων σημαντικών γυναικών, από όλο τον κόσμο, έχει δημιουργήσει ένα σχολείο για τα παιδιά του χωριού της και κυρίως για τα κορίτσια και φέτος τα πρώτα 7 κορίτσια θα πάνε στο Πανεπιστήμιο.

Οι γυναίκες αυτές που δεν προδίδουν τα όνειρα τους και έχουν το κουράγιο και την δύναμη να μοιράζονται την ιστορία τους, αλλά και όλες εμείς που κάθε μέρα και με κάθε τρόπο βάζουμε ένα λιθαράκι αξιοπρέπειας και αυτοεκτίμησης στο γυναικείο ζήτημα αφήνουμε κληρονομιά στις κόρες μας και στους γιους μας και στα παιδιά τους με το παράδειγμά μας, για έναν καλύτερο κόσμο.

Γι' αυτό και αν έχεις ένα όνειρο που φαίνεται απίστευτο, μην αφήσεις κανέναν να σε πείσει ότι δεν γίνεται, πίστεψε ότι γίνεται, Tinogana, και δούλεψε για να το κάνεις πραγματικότητα μέχρι το τέλος. 

Tinogara
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

«After all, tomorrow is another day!»
Η ημέρα της γυναίκας

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Επικοινωνία

  • Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα

  • Τ. 2109577132

  • Κ. 6947265030

  • Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2024

NEW PATH ΑΜΚΕ ΑΦΜ 997002041